Miért adj plazmát?

Ha itt vagy a honlapunkon, biztos benned is felmerült a kérdés: miért adjak plazmát?

A legegyszerűbb válasz, hogy azért, mert a plazmaadással életeket mentesz. Világszerte több mint egymillió gyermeknek és felnőttnek van szüksége vérplazmából előállított gyógyszerekre. És maga a tudat, hogy évente 33 alkalommal egy-egy óra időráfordítással emberek életét mentheted meg vagy teheted sokkal könnyebbé, semmihez sem fogható jó érzéssel fog eltölteni.

A plazmaadók – vagy ahogy mi hívjuk őket, Életmentők – fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, ezért minden lehetséges módon igyekszünk hálánkat kifejezni az irányukban.

Ennek a legfontosabb módja, hogy minden plazmaadás után a jelenleg a törvények által maximalizált, legmagasabb költségtérítést adjuk fáradalmaidért!

Nem elhanyagolható előny, hogy a rendszeres alkalmassági szűrővizsgálatok során, képet kaphatsz egészségi állapotodról.
Legtöbb plazmaadónk odafigyel a megfelelő táplálkozásra is, próbálnak eleget pihenni, így a plazmaadás jelentheti az első lépést egy egészségesebb életforma kialakítása felé vezető úton.

Plazmacentrumainkban kollégáink mindent megtesznek, hogy a nálunk töltött idő minél komfortosabban teljen.

A plazmavételt követő energia- és örömszinted megemelésére is gondolunk, hiszen minden donorunknak édes energiabombával kedveskedünk, ami még az endorfinmennyiséget is felturbózza szervezetedben.

Hogyan segítesz másokon?

Úgy, hogy a plazmaadással életeket mentesz. Nagy szavak ezek, de mindez így igaz. Csak Magyarországon hozzávetőleg 4 000 krónikus beteget kezelnek plazma eredetű készítménnyel. Világszerte több mint egymillió gyermeknek és felnőttnek van szüksége vérplazmából előállított gyógyszerekre.

És ha ehhez hozzávesszük, hogy évente…

  • több mint 1200 adag plazmára is szükség lehet egyetlen vérzékenységben szenvedő beteg kezelésére,
  • több mint 120 adag plazmára is szükség lehet egyetlen veleszületett immunhiányban szenvedő beteg kezelésére,
  • több mint 900 adag plazmára is szükség lehet egyetlen alfa-1-antitripszin hiányban szenvedő beteg éves ellátásához,

… akkor már alkothatsz némi fogalmat arról, mennyire is fontos minden egyes adag életmentő plazmaadomány.

Az Életmentők

A CSL Plasmánál a plazmadonorojainkat Életmentőnek nevezzük. Nem véletlenül plazmaadományaikkal valóban napról-napra, hétről-hétre emberek százainak az életét mentik meg vagy könnyítik meg nagyon nagy mértékben. Kollégáink egyfolytában azon dolgoznak, hogy a –törvény adta kereteken belül – a lehető legnagyobb mértékben kifejezhessük Életmentőink iránt érzett hálánkat.

Életmentőink remek közösséget alkotnak a virtuális térben is. Látogass el Te is Facebook oldalunkra, ahol nap mit nap értesülhetsz a legfrissebb hírekről, aktualitásokról és érdekességekről.